Airco als warmtepomp

Airco als warmtepomp

Tegenwoordig kan een moderne airco, zoals in ons assortiment, koelen en verwarmen. Ideaal dus om een airco systeem te hebben om in te schakelen om het moment dat er gekoeld moet worden of dat er verwarming nodig is.

Airco als warmtepomp

Tegenwoordig kan een moderne airco, zoals in ons assortiment, koelen en verwarmen. Ideaal dus om een airco systeem te hebben om in te schakelen om het moment dat er gekoeld moet worden of dat er verwarming nodig is. Vandaar dat een airco dus prima kan dienen als vervanger van een warmtepomp. Een airco systeem kan doormiddel van een warmtewisselaar warme lucht van buiten naar binnen brengen. Als er behoefte is aan verkoeling kan de warmte van binnen naar buiten worden verplaatst. Hierin is er geen verschil tussen een warmtepomp en een airco systeem.

Verschil Airco en warmtepomp

Een warmtepomp geeft warmte of kou aan het water in het verwarmingssysteem en een airco doet dit niet. Doormiddel van een inverter kan een airco een bepaalde ruimte koelen en verwarmen. Wil je meerdere ruimtes koelen en verwarmen met een aircosysteem dan heeft elke kamer een aparte binnenunit nodig die in verbinding staat met een buitenunit. Met een warmtepomp kun je de gehele woning bijvoorbeeld verwarmen.

Benieuwd naar ons assortiment met airco’s? Bekijk de collectie of neem contact met ons op voor een passende offerte.

Holland Solar WebwinkelKeur Solar Magazine Solar keymark Zonneboiler TUV CE
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »