ISDE-subsidie met 5 jaar verlengd!

ISDE-subsidie met 5 jaar verlengd!

Dit jaar is de ISDE subsidie voor zonneboilers, warmtepompen en isolatie verlengd tot 2025. Goed nieuws voor iedereen die nog niet de tijd heeft gehad om een warmtepomp of zonneboiler aan te schaffen. De ISDE subsidie is zowel te gebruiken door particulieren en bedrijven in Nederland, daarnaast is de regeling ook uitgebreid waardoor er nu ook andere investeringen onder vallen. 

Wat houdt de ISDE subsidie nou precies in? 

De ISD Subsidie is een regeling die in het leven is geroepen door de overheid om het aanschaffen van duurzame warmtebronnen positief te beïnvloeden. De ISDE richt zich met name op kleine installaties die geen aanspraak kunnen maken op de  SDE+ subsidie. Dit zijn voornamelijk warmtepompen en zonneboilers die werken met heatpipes. 

Wat is er vanaf 2021 anders? 

Allereerst is het totale ISDE budget verhoogt van 100 miljoen naar 124 miljoen voor 2021. Er kan sinds  4 januari 2021 ook ISDE-subsidie worden aangevraagd voor isolatiemaatregelen en kunnen Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) subsidie aanvragen voor een collectieve aansluiting op een warmtenet, ook kunnen bedrijven die windmolens plaatsen de subsidie nu aanvragen. Ook is het niet meer mogelijk om subsidie aan te vragen voor installaties bij nieuwbouw woningen, omdat deze niet meer worden aangesloten op het gas netwerk.

Wanneer krijg ik subsidie? 

Je hebt recht op de ISB subsidie wanneer er wordt voldoen aan alle voorwaarden van het RVO. Eén van deze voorwaarden is bijvoorbeeld dat de warmtepomp of boiler wordt aangesloten door een deskundig installateur. De volledige lijst met voorwaarden is te vinden op de website van het RVO

Hoeveel subsidie krijg ik?

Het subsidie bedrag is afhankelijk per product, hier vindt u een lijst met de indicatieve hoogte van de subsidie van ieder product. U kunt de subsidie zelf aanvragen, ook kunnen wij de subsidie aanvragen voor u als extra service

Interesse gekregen in een warmtepomp of zonneboiler, kijk dan eens in ons productassortiment of neem vrijblijvend contact met ons team op voor passend advies.  

Holland Solar WebwinkelKeur Solar Magazine Solar keymark Zonneboiler TUV CE
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »